Varfør?


Joda, det skal jeg i løpet av dette innlegget fortelle dere. Jeg er nemlig ganske så travel, trøtt, borte, nedlesset i lekser og andre ting om dagen, at det har blitt fint lite blogging.

Min opplevelse av Rød Ungdoms Aktivistkonferanse '09.

På fredag forlot jeg skolen i lunchen, Mathilde, Emma og jeg ble hentet av Vegard, som kjørte oss først til mine besteforeldre hvor vi hentet tingene mine, og så til Mathilde hvor hun og Emma hadde sine ting. Så fløy vi til Oslo, hvor vi møtte noen fra sentralstyret Vegard kjente,  og vi satte oss i trappa ved Trafikanten utenfor Oslo S. 
Prior to this event, hadde vi gått av flyet på Gardermoen, og mens vi ventet på Vegards bag, la vi merke til de morsomme store koffertene som er satt opp som dekorasjoner, med masse klistremerker fra fortkjellige land. Det var spesiellt et vi la merke til, revolusjonære som vi er, et ganske stort klistremerke med Ernesto "Che" Guevara, med underskriften "Cuba".
Vi diskuterte litt mellom oss i gruppen, og jeg fant ut at vi bare måtte spørre han som stod å klistret på disse om han hadde et slikt til overs. Vi nærmet oss han i flokk, og jeg åpnet med et litt mumlende "hei", og fulgte elegant opp med å spørre om han snakket norsk. Men selvfølgelig spurte jeg om det, Gardermoen er da en internasjonal flyplass!
Han sa ikke stort, men spøkte om jeg ikke heller ville ha en svensk hest, men han skar da ut et stort  klistremerke, som jeg resten av helgen har behandlet som gull. 
Vi dro sammen med en større haug RUere til fots til et busstopp hvor vi slo oss ned, snakket politikk, utvekslet håndtrykk og livssyn, tyggis, og beretninger om hvordan vi kom inn i RU og hva som tiltrekker oss ved politikken.

Bussen, da den endelig kom, var full av RUere, og skulle til Maridalen. Emma, Mathilde og jeg, satt bakerst i bussen sammen med bagasjen vår, bestående i ryggsekker og vesker. Jeg med to vesker, siden jeg fant meg en veske når vi en liten stund småløp rundt i nærheten av "Kontoret", før vi måtte dra til møtestedet. Vegard kjøpte seg en veske med Che Guevara som motiv, og jeg kjøpte meg en ensfarget veske i beige eller noe lignende. (Jeg slenger inn et bilde av den på slutten) Jeg elsker jo skoleveska til mamma fra 70tallet, og bruker den flittig, men den er hellig. Den er autentisk, og den skal ikke farges mer enn nødvendig av mitt eierskap. Så nå har jeg funnet meg en veske i samme stil, som skal merkes med min skitt, mine buttons, mine slagord, og mine skriblerier.  

Framme i Maridalen stressa vi inn i gymsalen, hvor vi skulle innlosjeres, for å kapre noen madrasser, så vi slapp å ligge rett på gulvet... Vi fant snart ut at vi hadde havnet ved siden av noen hyggelige folk, noen fra Stavanger, Bergen, og noen andre steder jeg ikke husker, men det var masse hyggelige mennesker! 
Vi ble kjent med hverandre, spiste god mat, snakket om politikk, og hadde en hyggelig og rolig kveld.

i løpet av helgen ble det stiftet mange nye bekjentskaper, fikk mange nye kunnskaper og notater fra innlegg om feminisme, miljø, Israel og Palestina, EU, Økonomi, og vi hadde masse kule aktiviteter. Det ble arrangert rollespill,som gikk over 4 timer, der de forskjellige regionene skulle planlegge og gjennomføre en demonstrasjon mot, i vår gruppes tilfelle, urettferdig lønnsfordeling mellom kjønnene. Da lærte vi om planlegging, søking, arrangering, skriving av paroler, appeller, og det var kjempemorsomt! 
Det ble lekt mange leker og holdt aktiviteter utenfor skjema, som fotball, mimelek, noen samarbeidsleker, bli kjentleker, og vi diskuterte politikk, mat, kulturforskjeller, miljø, melkekartonger, alt mulig egentlig. Det var en herlig helg! 

Fra søndag til mandag sov vi hos Onkelen og tanta til Emma, vi snakket politikk, leste i gamle SUF(m-l) hefter fra syttitallet (Rød Ungdom het SUF(m-l) i begynnelsen), og vi så begynnelsen på "Battle in Seattle", som er en film om demonstrasjonene i Seattle i 1999. 
På mandag tok vi buss klokken ti over 6 til Gardermoen, slappet av ganske lenge der, før vi endelig fløy opp til kalde og ugjestmilde Bodø, hvor vi kom til skolen ca. klokken 10. Jeg dro til besteforheldrene mine senere den dagen, etter møte i Bodø PRESS hvor jeg nesten sovnet flere ganger. 
I morgen, torsdag, er dagen travel. Jeg har nesten full skoledag, og like etter skolen skal jeg møte Heidi, en utrolig god venn jeg ser alt for lite for tiden, så skal jeg møte Andrea og Jakob fra PRESS, og vi skal skrive leserinnlegg til Avisa Nordland om den kommende Blå Oktober, og om den menneskerettigheten som er tilgang på vann. Senere den dagen, nemlig klokken 6, er det møte i Bodø RU, spå jeg regner ikke med å være hjemme før klokken er rundt 10. 

Men det blir nok en spennende dag. På fredag kommer Solveig, og jeg får møte henne. :D:D:D Dette gleder jeg meg til.

Nå skal jeg imidlertid sove, dere får ha en fin natt, ogg nyt dagene frem til neste gang jeg lar høre fra meg.

HTL - Æ lika dæ.

Vi Blogges!

ZZ - Top - Blue Jean Blues

http://open.spotify.com/track/2YRF157SH4KOtDlaVjHoaB

spotify:track:2YRF157SH4KOtDlaVjHoaB (limes inn i søkefeltet) 
RU PRESS Oslo, Aktivisktkonferanse politikk

11 kommentarer

Mawha

30.sep.2009 kl.22:57

Oouh, kem du lika? ;¤¤

Rrrrrronja.

01.okt.2009 kl.09:39

Jeg nekter å lese alt! :@

Solveig Kristiansen

01.okt.2009 kl.11:40

æ glede mæ oxo Herman :DD

jaa, kem du lika? <.< 8]

Herman T. Lund

01.okt.2009 kl.23:56

Jeg kommer ikke til å fortelle hvem jeg liker.

Sebastian

02.okt.2009 kl.08:14

Hvorfor diskuterer dere Israel sånn egentlig? Det må da finnes andre nasjoner som er verre enn dem

Ferdinand Nervik

02.okt.2009 kl.14:24

Hvorfor setter du, Sebastian, spørsmålstegn ved hvilken konflikter/land som blir diskutert på en konferanse holdt av en ugdomsorganisasjon sånn egentlig? Det må da finnes andre organisasjoner/temaer som er verre enn dem/det?

Jeg kan godt svare på spørsmålet ditt, om det selv gidder å svare på mitt.

Sara

02.okt.2009 kl.14:40

SV: jeg vet godt hva lekser er ? og anyway kommer jeg ikke til å gå allmenfag.

Adara

02.okt.2009 kl.15:06

Melkekartonger! Jaaaa:)

Bli med å starte "den verdensomspennende sosialistiske organisasjonen for skrukork på melkekartonger"? ^^

Sebastian:

Vi diskuterer Israel fordi vi mener det er noe feil når et helt folk mister rettighetene sine. Vi synes nemlig ikke det skal være sånn at religionen din avgjør hvor mye vann du har, hvor høy utdanning du får eller hvor stor sjanse du har til å leve et langt liv.

Palestinere på Vestbredden og i Gaza er en særdeles undertrykka gruppe i verden i dag. De fratas sine landområder for at israelere skal ha noe å dyrke, og tildeles eventuelt ufruktbar jord i erstatning, eller de får ikke noe vann til å dyrke åkrene sine med.

De låses innafor murer for å ikke utgjøre noen trussel mot israelske myndigheter. De nektes skolegang av de samme myndighetene, eller de kan ikke gå på skolen av fare for å bli drept mens de er der. Og de drepes i militære aksjoner fordi det "er en sjanse for at de er potensielle motstandsaktivister som kan komme til å drepe israelere hvis de får sjansen"...

I byer er det ofte "check points" mellom de forskjellige bydelene, patruljert av israelske soldater, og for å komme gjennom disse må palestinerne ha juridiske papirer som forteller hvem de er. Disse papirene blir ofte tatt ifra dem av helt irrelevante årsaker (eks: å ha én tomat for mye med seg over en grense), og de mister da mye av den lille friheten de hadde fra før av.

Dette er bare noen av de tingene palestinere opplever under israelske myndigheter, og dette kjemper vi imot! Det er et faktum at over 60 % av det israelske folket ønsker å slutte fred med palestinerne, men dette hadde vært ulønnsomt for myndighetene, derfor har det ikke vært særlig store framskritt på den fronten.

Vi mener at med å presse Israel med de midlene vi har, kan vi tvinge de korrupte lederne til å tjene pengene sine på noe annet enn folkemord, skjult bak dårlige unnskyldninger om selvforsvar. Dessverre vil nok dette kreve at fredelige storebror USA i vest slutter å støtte korrupte mennesker, men på den annen side er det jo alltid lov å håpe. (Nå kan det vel ikke påstås at de palestinske lederne er noe særlig mindre korrupte, men det israelske folket har i hvertfall ikke mistet alle rettighetene sine ennå...)

Du har helt sikkert rett i at det finnes verre ting i verden, men dette er da ille nok til at noe må gjøres? Og det skal ikke så mye til heller! Derfor går vi med palestinaskjerf og derfor sjekker vi nasjonaliteten på potetene våre: fordi vi kan gjøre en stor forskjell!

Det er vel sikkert også lurt å si (men forhåpentligvis ikke nødvendig) at vi ikke er imot israelere, vi er bare imot hvordan Israel som nasjon undertrykker palestinere. De eneste vi ønsker vekk er de som profitterer på krig og urettferdighet.

Miriam.

Herman T. Lund

03.okt.2009 kl.00:33

Sebastian: Greia med Israel er deres grove utnyttelse av Palestina, det at de får støtte fra høyresiden, og fra USA. Jeg, og Rød Ungdom støtter Palestina og er for boikott av Israel.

Herman T. Lund

03.okt.2009 kl.00:37

Adara: Herlig, Miriam. Tusen takk. Det blir kanskje litt uthenging, men Sebastian er medlem av Unge Høyre, og er derfor kanskje ikke særlig kjent med vårt syn på sakene.

Sara

06.okt.2009 kl.19:56

Hvor ble det av bildet du skulle slenge med? x]

Skriv en ny kommentar

Herman T. Lund

Herman T. Lund

16, Bodø

Herman Thamdrup Lund, glagutt fra utenfor bodø en plass, sosial og utadvendt, elsker å bli kjent med nye mennesker! Legg gjerne igjen link til din blogg, digger å lese blogger og kommentere saklig. Gi deg selv tid til å tolke det jeg skriver, vær uenig, kommenter og diskuter, så får du vite mine tanker og jeg får vite dine, samt at meningene våre kommer fram til alles forferdelse. Ta gjerne kontakt, herman_tuv@hotmail.com ; D

Kategorier

Arkiv

hits