I dag feires Den Internasjonale Kvinnedagen.

Heisann, og gratulerer med dagen alle flotte, sterke kvinner og jenter! 


Den internasjonale kvinnedagen er 100 år i år, og den startet som en feiring av arbeiderkvinners rett til å kjempe for sine rettigheter og likeverd. I Norge i dag, i 2010, har vi kommet langt. Vi har mye å takke feminismens mødre, for ting som oppvaskmaskiner, kjønnskvotering, likestillingsloven, for å nevne noen. Nå syns ikke jeg personlig at kjønnskvotering burde være nødvendig lenger, men den har vært et viktig verktøy for likestillinga. 

Som leder i Fagforbundet i Bodø, Torill Holmedal sa i sin appell på Bodø Rød Ungdoms Kvinnedagskonsert, er kun 19 % av norske toppledere kvinner.

Jeg gikk i kvinnedagstog idag, under parolen "Ikke rør sykelønna!". Hovedparolen i toget i Bodø var "Solidaritet med verdens kvinner", noe som er utrolig viktig i dag, siden vi har det godt i Norge i dag, og kan se at det er mange steder i verden hvor kvinner fremdeles er annenrangs borgere. 

I Iran finnes det en (ny!) lov som gir en ektemann rett til å nekte sin kone mat om hun ikke vil ha sex med han. 

Her hjemme tjener kvinner 85 % av det menn gjør, og det finnes fremdeles ingen likelønnspott, på tross av at staten har råd til det! 


Det ble et kort innlegg, jeg beklager det, men det er sent, og har vært en lang dag.. Kjemp videre søstre, jeg er stolt over å kalle meg selv feminist, og kjempe ved deres side!

Kjærleik og solidaritet - Vi Blogges! 


HTL

8 kommentarer

SOFSEN

09.mar.2010 kl.01:30

Jeg er stolt av deg. <3

Herman Kvartdansken T. Lund

09.mar.2010 kl.01:33

Takk Sofs! <3 Anbefaler alle å lese Sofsens innlegg, flott om kvinnekamp! :D

Sisk xx

10.mar.2010 kl.22:41

HVA?

det siste der likte jeg ikke i det hele tatt!

det med Iran altså!

Sisk xx

10.mar.2010 kl.22:49

Sv: nå liker jeg værtfall ikke Iran -.-

Sisk xx

10.mar.2010 kl.22:52

Sv: Nei, jeg vet jo det sånn egentlig da ; p

Synd litt synd i det egentlig o.o

Sisk xx

12.mar.2010 kl.13:26

Jeg har Spørrerunde på bloggen min 8D (aa)
Den loven er helt syk -.-

Sofsen

14.apr.2010 kl.00:46

Tusen takk for kommentaren, kjære du. Du er herlig, og jeg skjønner da virkelig ikke hvordan DU kan få skrivesperre!? Du som er så flink. Du er jo engasjert i så mye også!

Skriv en ny kommentar

Herman Kvartdansken T. Lund

Herman Kvartdansken T. Lund

17, Bodø

Herman, kvartdansken som holder til i Bodø i det en gang nok så kalde nord. Bedriver tida med å filosofere over de merkeligste ting, høre på musikk, tenke og skrive samfunnskritisk. Er aktiv i Rød Ungdom, så vel som i Natur og Ungdom, og går førsteåret studiespesialisering ved Bodø Videregående Skole. Gi deg selv tid til å tolke det jeg skriver, vær uenig, kommenter og diskuter, så får du vite mine tanker og jeg får vite dine, samt at meningene våre kommer fram til alles forferdelse. Ta gjerne kontakt, herman_tuv@hotmail.com. Eller du kan sende en saklig mail, diskutere tanker eller what not, til hermieatuv@gmail.com. Ha en fin dag! :-)

Kategorier

Arkiv

hits