Om å komme hjem.

Jeg opplever ofte for tida at jeg ikke drar hjem til min kjære mor, men heller til min kjære kjæreste. Høsten er ei tid for refleksjon, kose seg med ei god bok, nyte fine turer i fin natur, og lignende.

Jeg så gjennom gamle skoleoppgaver, og kom over ei omgivelsesskildring jeg aldri leverte, skreiv om hvordan det er når jeg kommer hjem. Nostalgisk som jeg så ofte kan være, bestemte jeg meg for å dele dette med eventuelt interesserte.

Datert 18.11.2009, "Arbeid med noveller".

    Jeg kjenner lukten før jeg er ferdig å fiske fram nøkkelen, og det er litt fint, fordi det er sånn det burde være når man kommer hjem etter en lang dag. Lukten er jo god, det er en blanding av en tomatsuppe som står og putrer på ovnen, og det som henger igjen av litt for mye av en litt for stram røkelse kvelden før. Døren nesten trekker seg selv opp, på grunn av en skeivhet i dørkarmen, og jeg må holde den igjen så ikke den gjør merket bak dørhåndtaket dypere. Det er jo tross alt ikke vår leilighet, så en viss respekt skal man jo ha. Sliten etter å ha gått opp to etasjer subber jeg gjennom gangen som lyses beskjedent opp av en lampett ved døra til stua og noen spot'er som peker mot det mørknede trepanelet i taket. Jeg faller nesten mens jeg strever for å kle av meg skoene, men støtter meg mot veggen, som egentlig ikke ble så pen da vi beiset den lysere. Lyden av skoene som triller bortover i gangen gjaller som et ekko ned i trappeoppgangen, siden jeg ikke lukket døra etter meg. Dens skjærende knirking kiler meg i ørene, og jeg smeller den igjen, så lufttrykket åpner døren inn til stua. Jakken slenger jeg inn den åpne døra til rommet mitt, før jeg sprinter inn til kjøkken og tomatsuppe.

     

Jeg likte dette. Det er nesten et år siden jeg skreiv det, men føler at det stemmer godt fremdeles.

 

Hva er det beste du kommer hjem til?

 

En høstforkjølet hilsen;

HTL.

3 kommentarer

Sisk ~

05.okt.2010 kl.20:30

Så flott skrevet :D

Hanne Beate

09.okt.2010 kl.21:21

Det beste å komme hjem til er duften av grønnsåpe og nybakt brød. I tillegg til kongerøkelse om jula, og når det lukter god mat. Det er best å komme hjem når man virkelig har lyst til det.

Mæri

25.okt.2010 kl.16:29

Kan fortelle at hver dag kommer jeg hjem til et leven av en annen verden. 20 fantastiske personer som jeg tilbringer ufattelig mye tid med, og som har prestert å gjøre et gammelt, slitt, tomt(var i alle fall det, nå er det fullt!), kaldt hus til et hjem:D

Skriv en ny kommentar

hits